Ráncfeltöltés felszívódó töltőanyagokkal

Hyaluronsav kezelés, ránc- és ajakfeltöltés

Az öregedés elleni harc egyik fő fegyvere a hyaluronsav megőrzése illetve annak a bőrbe történő visszajuttatása. A hyaluronsav a bőr és a bőr alatti kötőszövetek építőeleme, szöveteink egyik nélkülözhetetlen alkotóeleme. A bőr és az adott szerv rugalmasságát azáltal biztosítja, hogy a kötőszövetet hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt. Mennyisége életkorral összefüggésben folyamatosan csökken, legtöbb az újszülöttek kötőszövetében, majd a húszas életévekben termelődése folyamatosan csökkenni kezd és a kor fokozatos előrehaladásával egyre fokozottabban mutatkoznak meg az öregedés jelei. Ez a bőr rugalmatlanná válását, a ráncok megjelenését illetve az arc, a bőr megereszkedését jelenti.

Felmérések alapján negyven éves kor után kb. felére csökken a termelődése, 60 éves korra pedig mennyisége mindössze 10%-a az eredetinek.
Természetesen a bőr hyaluronsav szintjét a környezeti hatások, étrend, genetika és életmód nagymértékben befolyásolják.

A hyaluronsav öregedésgátló hatásának köszönhetően helyi kezelésre évek óta használatos. A hyaluronsav egy fehérje (glükozaminoglikán), vízmegkötő képességénél (vízmolekulákat köt meg) fogva volument képvisel, mely a ránc kiemelését eredményezi. A hidratáció fenntartásával fokozza a bőr rugalmasságát, segít annak simaságának visszaállításában. A ránckezelésben alkalmazott hyaluronsav nem állati eredetű, sem fertőzéssel, sem allergiával nem kell számolnunk, teljesen természetes alapú, a szervezetben fokozatosan bomlik le hónapok alatt. A termékek közötti különbséget a gél részecskéinek nagysága adja. Ennek megfelelően kombináltan alkalmazhatók a felszínes és mély ráncok, redők elsimítására, ajak és arc körvonalainak formálására.

A műtét nélküli, hyaluronsav taralmú töltőanyaggal történő arcfiatalítás lényege a megfelelő előkészítés (bőrtisztítás, fertőtlenítés, érzéstelenítés – krém vagy Lidocain inj. alkalmazása) után vékony tűvel juttatjuk a töltőanyagot a bőr megfelelő rétegébe. A különböző sűrűségben kifejlesztett töltőanyagok az arc (kézfej, lábfej is) különböző régióiban alkalmazhatóak a megfelelő és tartósabb eredmény elérése céljából. Maga a beavatkozás 30-50 percet vesz igénybe, mely után az eredmény egyértelműen látható. Hatása ezt követően átlagban 9-14 hónap, melyet számos tényező kedvezően illetve hátrányosan befolyásolhat.

A hyaluronsav tartalmú feltöltő anyag kitűnően alkalmazható ajakkorrekcióra, ajak feltöltésre. Ajakban a kezelés tartóssága az ajak jó vérellátottsága és a fokozott mozgás miatt általában rövidebb. Hasonlóan az arc ránckezeléséhez, ajak esetén is az első kezelés után szükséges 3-4 hét múlva egy korrekciós kezelés, mely az elérhető eredmény optimalizálását és a tartósság fokozását biztosítja. A többi kezeléshez hasonlóan a beavatkozás után 12 órán belül kerülendő a fokozott arcmimika, száj esetén csücsörítés, dohányzás, make up, rúzs használata. Két hétig kerülendő a fokozott UV sugárzás (szolárium, napfény), szaunázás, erős hideg.

Az injektálás helyén kis bevérzés előfordulhat, bőrpír, duzzanat, de ezek átmeneti jellegűek.

A bőr minőségének javítása, feszesebb, ragyogóbb bőr elérése és az arckontúrok javítása céljából alkamazható a Profhilo kezelés, mely a hyaluornsav készítmények legújabb generációja. A bio-esztétikai pontokba adott (BAP) kombinált hyaluronsav (100%-os tisztaságú HA) a bőr alatt diffundálva szétterjed szinte az arc egész területén. A Profhilo biztonságosan alkalmazható a test egyéb területein, így a nyak, kéz,felkar, has és a térd területén. A kezelési protokoll alapján évi két kezelés javasolt.

Elérhetőség

Debrecen,
Bem tér 14., Simonyi kapu

Készítette
honlapsiker-logo